Papionul – simbol al elegantei masculine

Papionul – engl.” Bow tie”– este un accesoriu „chic” ce face parte din aceasi categorie cu cravata. Este format dintr-o panglica de tesatura impartita simetric de un inel lasand impresia unei fundite.

Materialele utitlizate la confectionarea papioanelor pot fi matasea, poliesterul sau bumbacul.

Mai nou,se foloseste conceptul unui papion modern, care se leaga precum un simplu nod de siret, ce da o nota de libertate, originalitate si noncomformism.

Papionul isi are originile in timpul razboaielor prusace din secolul 17 cand mercenarii croati  foloseau esarfe in jurul gatului. Accesoriul a fost repede adoptat de catre clasele superioare din Franta, la inceput sub numele de cravat (derivat din limba franceza pentru croat). Papionul a fost folosit apoi de catre  liderii din moda si a inflorit in secolele 18 si 19.

Papionul tinde să fie asociat cu anumite profesii, precum: arhitecti, avocati, profesori universitari, chelneri și politicieni.
Pediatrii purtau frecvent papioane, deoarece copiii nu-i pot prinde si trage de capatul cravatei.
Clovnii folosesc uneori un papion supradimensionat pentru efectul său comic.

Papioanele sunt, de asemenea asociate cu nuntile, din cauza includerii lor în tinuta formală traditională. Papionul sau variantele sale si-au facut loc si în garderoba doamnelor, mai ales in tinuta de afaceri. In anii 1980 s-a raspandit tot mai mult conceptul de „business woman”  in domenii precum dreptul, bancar, corporatii, doamnele accesorizand papione „chic” costumelor conservatoare.

Desi cravata este mai predominanta in societatea de azi, fiind frecventa la întâlniri de afaceri, papionul castiga teren pe partea de evenimente precum cina, cocktail-uri, petreceri si evenimente de mondene.

Accesorizarea unui sacou fie cu un papion sau cu o cravată, este corecta in ambele cazuri, indeosebi in cazul unei cine.

        Papionul- inspiratie pentru diverse logo-uri:
  • Logo-ul Chevrolet reprezinta versiunea stilzata a papionului.
  • Playboy are drept logo un iepuras ce poarta un papion.

    Reprezentand acum ceva vreme  imaginea de putere si celebritate, papionul a fost un accesoriu utilizat de personalitati precum  Frank Sinatra, Winston Churchill, Sean Connery, etc. Din păcate, papioanele au alunecat în fundal în ultimele decenii, dar au aparut din nou pe scena ultimilor ani.

  • Papionul este acum in centrul atentiei, fiind adesea observat in garderoba celor mai stilati gentlemeni.

Pada Murre va pune la dispozitie o gama larga de papioane pe DSC_9953gustul tuturor : http://www.padamurre.ro/colectii/25/papioane/

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s